جان هايي که فداي سرعت بالا ميشوند
جان هايي که فداي سرعت بالا ميشوند
گروه گزارش: آمار تصادفات همواره تکان دهنده و تاسف بار بوده چرا که اين امر با جان انسانها سر و کار دارد.
سالانه آمار تصادفات و تعداد افرادي که در اين حوادث جان خود را از دست ميدهند يا دچار سانحه ميشوند منتشر ميشود اما هدف از اين انتشار و ديدن صحنههاي دلخراش يا آگهيهاي ترحيم که در آن علت فوت را تصادف درج ميکنند تلنگري است براي شهروندان تا جان خود و عزيزانشان را به سرعت و عجله براي رسيدن در ماراتن رانندگي فدا نکنند و در واقع فرهنگسازي شود براي احتياط در رانندگي، اما متاسفانه آمارهاي تصادفات گوياي اين امر است که هنوز نتوانستهايم اين فرهنگسازي را در جامعه نهادينه کنيم.طبق اعلام هلال احمر آذربايجانغربي طي دو روز تعطيلي جمعه و شنبه اخير ?? نفر مصدوم و ? فوتي در استان ثبت شده که آماري قابل ملاحظه است.
رانندگاني که با بي حوصلگي و گاه بداعصابي با سرعت بالا خودروي خود را به ارابه مرگ تبديل مي کنند فرصت زندگي بيشتر و آسايش را از خود، عزيزانشان و حتي ساير شهروندان ميگيرند اما واقعا اين سرعت به چه بهايي!؟
بر اساس اعلام رئيس پليس راهور آذربايجانغربي سرعت و در واقع عامل انساني اصلي ترين عامل در تصادفات استان است که لازم است اين امر مديريت شود.
محورهاي آذربايجانغربي ايمن سازي شود
معاون هماهنگي امور عمراني استانداري آذربايجانغربي گفت: رفع نقاط حادثه خيز در استان در دستور کار قرار گرفته و سرعت يابد.
ياسر رهبردين در جلسه شوراي ترافيک استان که در استانداري برگزار شد، معضل دوربين هاي ثبت تخلفات را غير قابل قبول دانست و افزود: نصب و راه اندازي دوربين هاي ثبت تخلفات در شهرهاي اروميه، خوي، مهاباد و مياندوآب در دستور کار قرار گيرد.
وي با اشاره به سهم بالاي عابرين پياده در تصادفات فوتي بر ايمن سازي محورها و نصب پلهاي عابر پياده تاکيد کرد.
افزايش تصادفات جرحي در آذربايجانغربي
رئيس پليس راه انتظامي آذربايجانغربي نيز در جلسه شوراي ترافيک استان با اشاره به آمار تصادفات برون شهري استان طي 5 ماهه امسال افزود: طي بازه زماني مذکور، تصادفات جرحي 11 درصد افزايش و تصادفات خسارتي 7 درصد کاهش يافته است.
سرهنگ رضا پناهي مقدم از کاهش مجموع تصادفات برون شهري در استان طي 5 ماهه امسال خبرداد و گفت: طي سال گذشته 261 نفر در جادههاي استان جان خود را از دست دادند که اين آمار امسال به 210 نفر رسيده است.
ثبت 11203 مورد تصادف در آذربايجانغربي طي 5 ماهه سال جاري
رئيس پليس راهور انتظامي آذربايجانغربي از افزايش تصادفات جرحي و فوتي در سوانح ترافيکي استان طي 5 ماهه امسال خبرداد.سرهنگ حجت مشتاق، در جلسه شوراي ترافيک استان که در استانداري برگزار شد با اشاره به آمار تصادفات طي 5 ماهه امسال افزود: تعداد کل تصادفات ثبت شده در سال جاري، 11203 مورد بوده که اين ميزان در سال گذشته مجموع تصادفات ثبت شده 12079 مورد بود.وي با اشاره به افزايش 25 درصدي تصادفات فوتي و افزايش 6 درصدي تصادفات جرحي اظهار کرد: خوشبختانه طي 5 ماهه سال جاري تعداد کل تصادفات کاهش 7 درصدي دارد.سرهنگ مشتاق، سرعت را از عوامل مهم در وقوع تصادفات دانست و افزود: متاسفانه سهم استان در برخورداري از دوربين هاي هوشمند نظارتي ناچيز و جزو استانهاي آخر از نظر برخورداري هستيم.
رئيس پليس راهور استان اظهار کرد: سهم متوفي عابر پياده از کل تصادفات، 49 درصد است.
وي با اشاره به افزايش برخورد با تخلفات رانندگي به 27 درصد طي 5 ماهه امسال، گفت: ميزان ابلاغ جرايم رانندگي به صورت تسليمي 165 درصد و ميزان برخورد با تخلفات حادثه ساز نيز 29 درصد افزايش يافته است.
سرهنگ مشتاق با بيان اينکه اروميه با 43 درصد بيشترين درصد وقوع تصادفات فوتي را به خود اختصاص داده است، ادامه داد: روزانه در مرکز استان، 300 فقره تصادف رخ ميدهد و موجب افزايش تلفات تصادفات شده است.
به گزارش آراز آذربايجان به نقل از ايسنا، سالانه ما در جادههاي استان و حتي در داخل شهر شاهد صحنه هاي دلخراشي از تصادفات هستيم و يا مي شنويم که دوست، آشنا و اطرافيانمان در اثر تصادف جان خود را ازدست داده يا دچار مصدوميت جبران ناپذيري شده اند اما با وجود اين آمار و تلاش براي رفع نقاط حادثه خيز در جاده ها و ايمن سازي انها هنوز نتوانسته ايم فرهنگ رانندگي صحيح را در جامعه نهادينه کنيم.
اگر چه جادههاي ناايمن، ناکافي بودن آموزش و فرهنگسازي بين رانندگان، همچنين فرسوده بودن ناوگان حمل و نقل را از عوامل بروز تصادفات جادهاي اعلام مي کند اما نقش نيروي انساني و سرعت وسيله نقليه در بروز تصادفات پررنگ تر بنظر مي رسد چرا که اگر رانندگان با سرعت مطمئنه و با احتياط رانندگي کنند و سعي نداشته باشند در حين رانندگي قدرت نمايي کنند هرگز شاهد آمار بالاي تصادفات نخواهيم بود که لازمه اين امر هم فرهنگسازي و ارائه آموزش هاي کاربردي و در واقع آگاه سازي جامعه است و در اين راستا لازم است دستگاههاي فرهنگي ورود جدي به اين موضوع داشته باشند.
تاریخ:
1403/07/02 10:51 ق.ظ
|
دفعات بازدید: 47 |
چاپ