ARAZAZARBAIJAN

با ترس ريخته‌شده زورگيران چه بايد کرد


با ترس ريخته‌شده زورگيران چه بايد کرد

گروه اجتماعي: عضو کميسيون اجتماعي مجالس ششم و هفتم شوراي اسلامي گفت: ترس زورگيران ريخته شده و بي‌رحمانه‌تر در روز روشن خفت‌گيري مي‌کنند.


ابوالقاسم مختاري ، گفت: يکي از نشانه‌هايي که ثابت مي‌کند برخوردهاي سلبي دستگاه قضايي و پليس با زورگيرها تناسبي با جرم و آثار اجتماعي و رواني ناشي از آنها نداشته، افزايش انواع رفتارهاي پرخطر اجتماعي و خشن‌تر شدن زورگيري‌هاست؛ به گونه‌اي که همسر و دختر و حتي پسر بچه‌ها و بزرگسالان نيز در ساعاتي از شبانه‌روز يا در مکان‌هاي خلوت نمي‌توانند با امنيت خاطر در شهر به خصوص در تهران و ساير کلانشهرها تردد کنند و از آن بدتر آثار رواني چنين رفتارهاي خشن و بي‌رحمانه‌اي تا آخر عمر در ذهن بزه‌ديدگان باقي مي‌ماند.
عضو کميسيون اجتماعي مجالس ششم و هفتم شوراي اسلامي گفت: فراواني اسيدپاشي، موبايل قاپي، کيف‌قاپي، سرقت، تجاوز، قتل، زورگيري و انواع ديگر بزه‌هاي اجتماعي نشان از گسترش ناامني دارد. در جامعه‌اي هم که ناامني زياد شود، وظيفه حاکميت بسيار حساس‌تر و سخت‌تر مي‌شود.
وي متذکر شد: از طرف ديگر تعداد زياد خلافکاران و زورگيران در زندان‌ها و پرونده‌هاي عريض و طويل‌شان در دستگاه قضايي و نيروي انتظامي، زندان‌ها و بازداشتگاه‌ها و ندامتگاه‌ها را به محلي براي انتقال تجربيات بين جنايتکاران، خلافکاران و زورگيران تبديل کرده و اين مسئله خود در وقيح‌تر و جَري‌تر شدن آنان در انجام رفتارهاي خشن و بي‌رحمانه تاثير زيادي داشته است؛ نمونه آن ريخته شدن ترس و وحشيانه‌تر رفتار کردن آنان در دزديدن اموال مردم در روز روشن در کوچه پس‌کوچه‌ها و آسيب‌هاي شديد و خشني که به مردم وارد مي‌کنند، هست.
عضو کميسيون اجتماعي مجالس ششم و هفتم گفت: بيشتر شدن زورگيري‌ها دليل ديگر هم دارد و آن، بدتر شدن شرايط اقتصادي و فرو ريختن ارزش‌هاي فکري، انساني و اعتقادي جامعه است. ترس زورگيران ريخته شده و بي‌رحمانه‌تر در روز روشن دختران و زنان و کودکان را خفت‌گيري مي‌کنند. وقاهت آنان به حدي زياد شده که حتي درِ فاضلاب‌ها و آبراههاي شهري کف خيابان‌ها يا مجسمه‌هاي بزرگ چدني يا شيرآلات سرويس‌هاي بهداشتي بين‌راهي يا آيفن در خانه‌ها يا حتي قطعه‌هاي کوچک سيم‌هاي مسي داخل پست‌هاي برق را هم مي‌دزدند.مختاري، اتخاذ سياست هاي بازدارنده را بر برخورد سلبي و تند مقدم دانست و گفت: فرهنگ‌سازي و آموزش خانواده‌ها مقوله‌اي مجزا و بنيادين است که در صورت توجه جدي به آن شايد از بروز انواع بزه‌ها، زورگيري‌ها و امثال اين رفتارهاي ضد امنيت رواني و ضد اجتماعي جلوگيري کند، اما نبايد فراموش کرد که سهم فقر اقتصادي از فقر فرهنگي و اجتماعي خلافکاران کمتر نيست. فقر اقتصادي باعث شده که افرادي که داراي زمينه‌هاي فرهنگي و اجتماعي نامناسب هستند به سمت خلاف بروند.عضو کميسيون اجتماعي مجالس ششم و هفتم شوراي اسلامي رفتار قهري پليس در مواجهه با انواع بزه‌هاي اجتماعي را نامتناسب با شرايط دانست و افزود: در همه جاي دنيا قوانين بازدارنده و اقدامات هوشمندانه پليس به شکلي است که خلافکاران به سرعت شناسايي و رد آنان زده مي‌شود و از حوادث اجتماعي بدتر و بزرگ‌تر جلوگيري مي‌شود، اما در ايران وضعيت به گونه‌اي است که سارقان و زورگيران به راحتي در شهر تردد مي‌کنند و در روز روشن از زنان و دختران و کودکان زورگيري مي‌کنند و دست مالباختگان به جايي بند نيست چون سيستم و سازمان پليس و ساير دستگاه‌هاي مسوول در اين حوزه اصلا براي پيشگيري از جرم و بزه طراحي نشده است، به همين دليل است که اکثر دستگاه‌هاي مسوول در اين زمينه زماني که يک جرم يا بزه يا زورگيري اتفاق مي‌افتد تا شروع به پرس و جو از مالباختگان مي‌کنند و مثلا مي‌پرسند»به چه کسي مشکوک هستيد؟«در حالي که مالباختگان در دام لحظه‌اي و يکباره زورگيران و سارقان مي‌افتند و غالبا نمي‌توانند ماموران پليس را ياري کنند.
وي ناامني اجتماعي از مهمترين مسائل کشور دانست و متذکر شد: ناامني اجتماعي بايد جايش را به ناامني خلافکاران و دزدان بدهد يعني دستگاه‌هاي مسوول چه در دستگاه قضايي و چه پليس و چه ساير دستگاه‌ها بايد فکري کنند تا خلافکاران و زورگيران جرات چنين اعمالي را پيدا نکنند. دست‌اندکاران امنيتي، انتظامي و قضايي بايد فکري اساسي براي بزه‌ها و زورگيري‌هاي رو به رشد کنند.
به گزارش آراز آذربايجان به نقل از ايسنا،عضو کميسيون اجتماعي مجالس ششم و هفتم پيشنهاد داد: براي کنترل زورگيري‌ها و سرقت‌ها پليس و دستگاه قضايي بايد از هوش مصنوعي و دوربين‌هاي مداربسته ابتدا در اماکن عمومي،‌ پارک‌ها و ميادين اصلي شهر و بعد در کوچه‌ها و پس‌کوچه‌ها استفاده کند تا خلافکاران بدانند در صورت دست زدن به هر خلافي در دام قانون مي‌افتند و از مجازات گريزي نخواهند داشت. علاوه بر آن بايد کانکس‌هاي انتظامي در سطح شهرها به خصوص در محلات يا کوچه‌هاي خلوت افزايش يابد. پليس بايد حضورش در ميادين، معابر و پس‌کوچه‌ها را محسوس کند، اين مسئله تاثير زيادي در جلوگيري از به دام انداختن دختران و زنان مردم و سرقط موبايل، طلا و کيف‌شان دارد.
[email protected]


برچسب ها:

تاریخ: 1404/02/15 11:38 ق.ظ | دفعات بازدید: 1564 | چاپ


مطالب مشابه dot
آخرین اخبار dot
مشاهده مشخصات مجوز در سامانه جامع رسانه‌های کشور