ARAZAZARBAIJAN

احياء درياچه اروميه مسئله حياتي کشور است


احياء درياچه اروميه مسئله حياتي کشور است

گروه خبر: معاون اول رئيس‌جمهور با تاکيد بر اينکه احيا و زنده ماندن درياچه اروميه مهمترين مسئله کشور است، گفت: وزارت جهادکشاورزي اصلاح الگوي کشت در منطقه حوضه آبريز اين درياچه را به طور جدي پيگيري کند.


به گزارش آراز آذربايجان، محمدرضا عارف معاون اول رئيس‌جمهور در جلسه کارگروه ملي نجات درياچه اروميه با اشاره به اينکه چالش و بحران درياچه اروميه مربوط به يک استان نيست و اين مسئله ملي بايد با راه‌حل‌هاي ملي نيز حل شود، تاکيد کرد: راهي جز اجماع نخبگاني براي نجات درياچه اروميه وجود ندارد و از دانشگاهيان، نخبگان و کارشناسان برجسته اين حوزه انتظار داريم نقد همراه با پيشنهاد و راهکار ارائه دهند. اگر احياء و نجات درياچه اروميه مسئله‌اي ساده بود در دوره‌هاي قبل نيز چنين جلساتي تشکيل شده بود و اين مسئله حل مي‌شد. جالب است کساني که خود در گذشته مسئوليت داشتند اکنون نقد مي‌کنند البته با کمک دانشگاهيان و برجستگان علمي و با يک عزم ملي اميد به حل اين چالش داريم.
وي با قدرداني از دانشگاه‌هاي شريف و تهران در کنار دانشگاه‌هاي منطقه شمال غرب براي ارائه راهکارهاي علمي و عملياتي نجات درياچه اروميه ادامه داد: بايد با توجه به مشکلات و شرايط کشور و همچنين شرايط اقليمي سال‌هاي گذشته مسئله درياچه اروميه حل شود چراکه بر اين باوريم که موجودي زنده و بانشاط به نام درياچه اروميه داريم و بايد اثربخشي آن را در کل کشور ببينيم.
عارف با اشاره به تبعات خشکي اين درياچه در کوتاه مدت براي زمين‌هاي حاصل‌خيز شمال‌غرب کشور و همچنين ساير استان‌ها با توجه به مسير وزش باد، تغيير اقليم، ‌ برداشت بي رويه آب بالادست و پايين‌دست سدها و مخازن آبي حوضه آبريز درياچه، توسعه بي‌رويه زمين‌هاي کشاورزي و حفر چاه‌هاي غيرمجاز را از مهمترين عوامل دامن زدن به خشکي درياچه اروميه برشمرد و بيان کرد: اصلاح الگوي کشت، ‌ برخورد با حفر چاه‌هاي غيرقانوني، ‌ جلوگيري از برداشت‌هاي غيرمجاز و بهره‌گيري از توانايي‌هاي تشکل‌هاي مردمي از مهمترين راه‌حل‌هاي مهم و کوتاه‌مدت در نجات درياچه اروميه است.
معاون اول رئيس‌جمهور خاطر نشان کرد: با اشاره به تغيير اقليم و کاهش 32 درصدي بارش در کشور از متوسط بلند مدت 248 ميليمتر به 152 ميليمتر در سال آبي گذشته افزود: با توجه به آخرين گزارش‌هاي سازمان هواشناسي، ميزان بارش در حوضه‌هاي آبريز از ميانگين سال‌هاي قبل پايين‌تر است و نگراني‌هايي نيز در خصوص مخازن آبي سدهاي منطقه وجود دارد که بايد با توجه به چنين شرايطي اقدامات متناسب در نجات درياچه اروميه اتخاذ شود.عارف برداشت بي‌رويه آب از سدها و همچنين توسعه زمين‌هاي کشاورزي را از ديگر عوامل مهم خشکي اين درياچه دانست و گفت: با وجود همه اقدامات برداشت‌هاي بي‌رويه ادامه دارد و با وجود مسدود سازي چاه‌هاي غيرمجاز، چاه‌هاي جديدي حفر مي‌شود که بايد نظارت‌ها و برخوردهاي لازم براي اجراي مصوبات اين کارگروه در اين زمينه افزايش يابد.وي با تاکيد بر اينکه احياء و زنده ماندن درياچه اروميه مهمترين مسئله کشور است، گفت: وزارت جهاد کشاورزي اصلاح الگوي کشت در منطقه حوضه آبريز اين درياچه را به طور جدي پيگيري کند و استانداران نيز با قاطعيت اجرا کنند.
عارف ادامه داد: مصوبات کارگروه علمي درياچه اروميه زماني اجرا مي‌شود که به يک اجماع ملي برسيم و هنوز عده‌اي در خصوص خشکي درياچه اروميه توجيه نيستند و همچنين عوامل دولتي و انساني را به دليل برخي اقدامات اشتباه مقصر مي‌دانند تا جاييکه طبق برخي گزارش‌ها پل احداث شده بر روي اين درياچه در خشکي چشمه‌هاي اطراف موثر بوده است.معاون اول رئيس‌جمهور با تاکيد بر اينکه مسئله حياتي کشور و منطقه نجات درياچه اروميه است که بايد اصلاح الگوي کشت و برخورد با چاه هاي غيرقانوني با جديت دنبال شود و گزارش‌ها نشان مي‌دهد که 1.5 برابر چاه‌هاي مسدودي، چاه‌هاي جديدي حفر شده است، افزود: بايد تشکل‌هاي مردمي و محيط زيستي را به ميدان بياوريم و هر جا که به مردم ميدان داديم موفق شديم و پيروزي ما در دفاع مقدس هشت ساله نيز به اين دليل بود که يک جوان بسيجي با تلاش و انگيزه به ميدان آمد و پس از آن رده‌هاي نظامي را طي کرد.


برچسب ها:

تاریخ: 1404/07/16 10:23 ق.ظ | دفعات بازدید: 2067 | چاپ


مطالب مشابه dot
آخرین اخبار dot
مشاهده مشخصات مجوز در سامانه جامع رسانه‌های کشور